Chicago Training 2010 Agenda

 

LRC Training Program for Synod Leaders

Oct 1-2, 2010

Lutheran Outdoor Ministries Center

Oregon, IL

SCHEDULE

Thursday, September 30th, 2010 (Planning)

            Daytime Carpool to LOMC in Oregon, IL

            7:00pm LRC Training Program Committee Meeting

            8:30pm Fellowship Time (folks flying in from far away may arrive later in the evening)

Friday, October 1st, 2010

Morning (Planning and arrivals)

            8:15am Breakfast

            10:00am Set-up (handouts, tables & chairs)

            Arrival of Synod Leaders (registration, rooms, nametags)

            12:15pm Lunch (for those present)

Afternoon

            1:30pm WELCOME (Russ & George) & OPENING PRAYER (Kim)

            1:50pm MEET & GREET (Brief Introductions by Each Person, Facilitator: Alycia)

            2:15pm WHY WE DO THIS: Why LRC? Why now? (Dave & Alycia)

            2:30pm VISIONS & GOALS for the LRC Congregations Training Program (Alycia)

            ~ Collaboration, Interaction, Evolving Models, Communal Leadership ~

            2:45pm WHY WE DO THIS: Sharing Our Stories, Personal Commitments (All/Interactive)

3:15pm Break

            3:30pm INTRODUCTION to the “LRC Congregations Workshop” (Dave, Alycia) -- manual, action

            plan, main components (to be discussed in greater depth)

            3:50pm WORSHIP:

            Grounding Creation Care in Lutheran Theology (Dave, 20 min)

            Weaving Creation Care into Worship; “Bread for the Journey” (Kim, 20 min)

            Questions & Discussion (All, 30 min)

            5:00pm EDUCATION:

            Intro (Russ, 15 min)

            Ideas, Questions, Discussion (All, 15 min)

            5:30pm Dinner (Table Grace: Russ)

Evening

            6:45pm BUILDING & GROUNDS:

            Intro (Alycia, 5 min)

            Examples (George, 20 min)

            ELCA Carbon Footprint (Kim, 10 min)

            Sharing Ideas (George + All, 40 min)

            8:00pm END OF DAY ONE

            Prayer (Kim)

            One-Word Check-ins (All via Alycia)

            Evening Fellowship

Saturday, October 2nd, 2010

Morning

            7:30am Nature Walk? (Russ)

            8:15am Breakfast

            9:00am Opening Prayer (Kim), One-Word Check-ins (Alycia, All)

            9:15am STEWARDSHIP & DISCIPLESHIP (Keith)

            9:30am Stewardship Discussion, Questions

            9:45am PUBLIC WITNESS:

            Intro (Mark & Alycia, 15 min)

            Ideas, Questions, Discussion (All, 15 min)

10:15am Break

            10:30am ACTION PLAN:

            Intro (Dave, 10 min)

            Timeline, Trainings, Networking Events (A&D, 10:40am, 10 min)

            Reporting, Accountability, Roles of Liaisons & Trainers (A&D, 10:50am)

            Ideas, Questions, Discussion (All, 11:00, 20 min)

            Breakout, Planning (Synod Teams, 11:20am, 30 min)

            Group Discussion & Sharing of Plans (All, 11:50am, 25 min)

            12:15pm Lunch (continue discussions)

Afternoon

            1:00pm GOING FORTH: Website/Reporting (Rob), Celebrating Successes, Sense of Community,

            Future Funding, Strengthening and Building LRC Network

            1:45pm CLOSING PRAYER & SENDING (Kim)

            2:00pm Depart (Vans to Airport)

Comments